Dental Veneers

Vi talar:

Kontakta oss

Ring oss när som helst

+46 8 411 87 92

Mejla oss

info@tandestetik.se

Boka tid

Boka ett besök på Tandestetik, fyll bara i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

dental veneers

Kosmetisk tandvård

Tandfaner

En av de vanligaste behandlingarna på Tandestetik Stockholm är tandfaner. Detta är ett porslinsskal som är  anpassat  för att förbättra en tands storlek, form och nyans. Till exempel, om du lider av flisade, missfärgade eller krokiga tänder, använder vi ofta tandfaner för att åtgärda estetiken i ditt leende.

Tandfaner består av ett tunt porslinsskal som smälter in med tänderna som omger den skadade tanden för att skapa ett enhetligt utseende. En av de viktigaste fördelarna med tandfaner är förutom att ändra storlek, form och nyans på tänderna, kan de också förhindra ytterligare skador som uppstår på tandens yta.

Vår erfarenhet på Tandestetik Stockholm har visat att när våra patienter undviker behandling med tandfaner ökar ofta sannolikheten för smärta och infektion. En flisad tand medför i sig risken att exponera insidan av tanden, vilket i sin tur orsakar smärta, ibland svår, när man äter eller dricker.

Förutom tandreparation har vi också använt tandfanerbehandlingar för många patienter för att framgångsrikt  ändra storlek, form och nyans på tänderna för att uppnå de kosmetiska förändringar eller specifika behov de önskade.

Tandestetik Stockholm Dental Faner Fördelar:  När vi placerar faner ovanpå tänderna, kan vi uppnå betydande kosmetiska vinster som att jämna ut luckor mellan tänder, jämna ut längden på tänderna, framgångsrikt täcka mörka fläckar och särskilt lyckas skapa ett enhetligare leende. På Tandestetik Stockholm tror vi att du inte behöver vara känd för att ha ett fantastiskt leende. Alla har rätt att se bra ut.

Våra tandfaner är skickligt tillverkade av hållbart porslin och kommer att specialtillverkas för att matcha dina befintliga tänder. De är halvgenomskinliga skal som vi permanent kan fästa på dina framtänder. Eftersom vi använder de senaste tandmaterialen och tekniken kan vi placera direktkompositfaner medan du är på vår klinik genom att använda avancerad mikrofyllkomposit, samtidigt som kostnaderna sänks och tandstrukturen bevaras.

Våra porslinsfaner är specialtillverkade ersättare för en skadad eller missfärgad del av emaljen på framsidan av en tand. Den kan också användas som en ersättare för en flisad del av en tand eller för att bredda en främre tand för att fylla ett mellanrum som påverkar ditt utseende eller ett mellanrum som du helt enkelt vill fylla.

Om ditt mål är att förbättra ditt leende rekommenderar Tandestetik Stockholm tandfaner som ett enkelt, kostnadseffektivt alternativ. Vi är experter på att få dem att se ut som dina naturliga tänder  och de  har visat  sig vara effektiva för att korrigera ett brett spektrum av tandproblem, till exempel: 

Tandestetik Stockholm kommer alltid att rekommendera sina patienter det  lämpligaste materialet som ger  bäst resultat för deras specifika omständigheter.

Fördelar med porslinsfaner: 

Procedur

När patienter besöker oss på Tandestetik Stockholm tar vi ett avtryck av deras tänder för att skapa faner i ett labb. Fanererna  är skickligt utformade för att matcha tändernas storlek, form och färg. Det tar  ungefär en vecka att skapa dina faner.

För att placera tandfaner på tanden måste tanden förberedas genom att ta bort en del av emaljen. Detta kommer att leda till att faner ligger platt och i linje med din tandköttvävnad.

Efter förberedelsen av tanden fästs en tillfällig faner med ett avtagbart lim. När du bär den tillfälliga faner, borsta tänderna försiktigt och undvik att äta någon mat som kan förskjuta den.

När dina permanenta faner är klara tas den tillfälliga faneren bort, och  vi ser till att den nya faneren  passar perfekt. Faneret är vanligtvis fäst med en vattenbaseradlösning först, så att vi kan kontrollera dess utseende och om den passar perfekt. När justeringar krävs görs de före den slutliga limningen. Justeringar görs på plats. Tanden rengörs och tandfaner binds till tanden. Resultatet är ett fint nytt leende direkt.

Efter proceduren: Dina tänder kommer vanligtvis att kännas ömma i några dagar efter förberedelsefasen och placeringen av de permanenta fanererna. Du kan lindra denna smärta genom att använda lämplig medicin.   Vi rekommenderar vila efter proceduren och att använda en kall kompress för att minska eventuell svullnad. Vi rekommenderar också att du är varsam med vad du äter i några dagar och håller dig till mjuka livsmedel. 

Fördelar med tandfaner

Den nu beprövade huvudfördelen med tandfaner är att patienter kan njuta av sitt önskade utseende på tänderna. Denna procedur är en utmärkt lösning, eftersom fanererna kan förvandla ditt leende till ett som ser perfekt och vackert ut. Faner använder dina naturliga tänder, så kirurgi krävs inte, och som ett resultat reduceras återhämtningstiden kraftigt.

På Tandestetik Stockholm ser vi till att fanererna är gjorda för att exakt matcha dina andra tänder. De kommer att se naturliga ut, och ingen kommer att kunna märka att du hade något kosmetiskt tandvårdsarbete utfört på din protes. En annan viktig fördel är att faner är gjorda av ett fläckbeständigt material. Detta innebär att dina tänder kommer att förbli vitare och ljusare, även om din favoritdryck är en varm kopp kaffe eller rött vin.

Det kan dock finnas ett visst obehag i samband med installationen av tandfaner. Processen kan ta flera veckor, så det kommer att finnas en period där du måste vara försiktig med vad du äter eller vilka aktiviteter du väljer att delta i. 

Kontakta oss idag på Tandestetik Stockholm för att boka din tid hos en av våra experttandläkare. Vi finns här för dig och vårt uppdrag är att hjälpa våra patienter att njuta av bästa möjliga tand- och allmänna hälsa, samt ge dig det leende som kommer att öka ditt självförtroende och välbefinnande.

Appointment

Book Your Appointment

Please contact us to arrange a consultation with one of our dentists.

Our friendly team will assist you in booking a suitable consultation time.