Tandblekning

Vi talar:

Kontakta oss

Ring oss när som helst

+46 8 411 87 92

Mejla oss

info@tandestetik.se

Boka tid

Boka ett besök på Tandestetik, fyll bara i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

tooth whitening

Kosmetisk tandvård

Tandblekning

Tandestetik Stockholm specialiserar sig också på tandblekning, vilket kan vara ett mycket effektivt sätt att ljusa upp dina naturliga tänder utan att ta bort någon av tandens ytor. Det är inte möjligt att helt ändra färg, men det går att ljusa upp din befintliga nyans på tänderna.

Det finns en mängd olika anledningar du kan få tänderna blekta. Låt oss inse det, väldigt få människor har lysande vita tänder, och våra tänder kommer i allmänhet också att bli mer  missfärgade  med tiden. Dina tänder kommer sannolikt också att färgas på ytan på grund av den maten och dryckerna som du konsumerar. Bland dessa är det te, kaffe och rött vin. Rökning är känt för att ha en betydande inverkan på tändernas nyans också.

Kalkyl eller tandsten är också  kända för att påverka färgen på dina tänder. I vissa fall kan det finnas viss färgning under ytan, vilket kan orsakas av vissa typer av antibiotika eller av små sprickor i tänderna som  absorberar  fläckarna  på din protes.

Professionell blekning är den vanligaste metoden vi använder för att hantera ovanstående händelser. Våra erfarna tandläkare kommer att bedöma om denna behandling är bäst anpassad för dina specifika omständigheter. Proceduren består av att placera en gummisköld eller en gel på tandköttet för att skydda dem. Vi applicerar en blekningsprodukt på tänderna, med hjälp av en specialtillverkad bricka som placeras i munnen för att fungera som munskydd.

Den aktiva ingrediensen i produkten som vi använder är i allmänhet väteperoxid eller karbamidperoxid. När den aktiva ingrediensen bryts ner genomsyrar syret emaljen på tänderna och som ett resultat lyser tandfärgen upp och uppnår därmed önskad effekt.

Tandestetik Stockholm utför vanligtvis den totala behandlingen inom tre till fyra veckor. Du kommer att behöva göra två eller tre besök på vår klinik för att slutföra proceduren. Ett munskydd kommer att göras genom att ta avtryck av din protes under det första mötet. När vi börjar behandlingen måste du fortsätta behandlingen hemma. Detta kräver regelbundna  tillämpningar  av  blekningsprodukten under två till fyra veckor, under en period mellan  30 minuter och en timme varje gång.

Men vi har också möjlighet att använda några nya produkter som kan appliceras i upp till åtta timmar åt gången. Detta innebär att du kan få ett tillfredsställande resultat på så lite som en vecka.

Andra procedurer: Laser blekning eller ”kraftblekning” är också tillgängligt för patienter. Den proceduren kräver att en kofferdam placeras över tänderna för att skydda tandköttet, och en blekningsprodukt appliceras på tänderna. Detta följs av ett ljus eller laser som lyser på tänderna för att aktivera blekningsmedlet. Ljuset påskyndar blekningsproduktens reaktion och färgförändringen uppnås vanligtvis mycket snabbare. Laserblekning  kan göra det möjligt för tänderna att uppnå  upp till fem eller sex ljusare  nyanser.

Tandestetik Stockholm-teamet kommer att behöva bedöma dina tänder för att säkerställa att du är lämplig för denna behandling. Denna  procedur tar vanligtvis ungefär en timme.

Effekterna av blekning varar i allmänhet upp till tre år, men det varierar avsevärt från person till person. Effekten är mindre benägen att vara så länge om du röker och  äter eller dricker mat och dryck  som är kända för att färga tänderna. 

Vilka är de möjliga biverkningarna?

Vissa patienter kan drabbas av känslighet mot kallt under eller efter behandlingen, eller alternativt upplever obehag i tandköttet, ont i halsen eller vita fläckar på tandköttslinjen. Dessa symtom är  vanligtvis tillfälliga och avtar inom några dagar efter avslutad  behandling.

Tandblekning lättar bara din befintliga tandfärg och fungerar bara på naturliga tänder. Det kommer inte att fungera på någon typ av falska tänder, det vill säga tandproteser, kronor och faner.

Håll tänderna vita längre genom att skära ner på mat och drycker som är kända för att färga tänderna. Vi rekommenderar följande tips för att ta hand om dina tänder:

  • Borsta tänderna det sista du gör innan läggdags och minst en annan gång under dagen.
  • Skär ner på hur ofta du konsumerar söta livsmedel och drycker.
  • Besök oss regelbundet.
Kontakta oss på idag på Tandestetik Stockholm för att boka din tid hos en av våra experttandläkare. Vi finns här för dig och vårt uppdrag är att hjälpa våra patienter att njuta av bästa möjliga tand- och allmänna hälsa, samt ge dig det leende som kommer att öka ditt självförtroende och välbefinnande.

Appointment

Book Your Appointment

Please contact us to arrange a consultation with one of our dentists.

Our friendly team will assist you in booking a suitable consultation time.