Nattvakt

Vi talar:

Kontakta oss

Ring oss när som helst

+46 8 411 87 92

Mejla oss

info@tandestetik.se

Boka tid

Boka ett besök på Tandestetik, fyll bara i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Allmän tandvård

Nattvakt

Patienter kommer ofta till Tandestetik Stockholm för att de slipar eller gnisslar tänderna och oftast är de omedvetna om att de gör det. I de flesta fall omfattar behandlingen vi ordinerar användning av en bettskena som bärs främst på natten för att skydda tänderna när slipning och gnissling uppstår.

I vissa  extrema fall kan tandslitage vara så allvarligt att  restaureringen  av båda bågarna  krävs för att förhindra tandförlust.

Om du ofta vaknar med huvudvärk eller ömma käkar kan det bero på att du gnisslar, klämmer eller biter ihop tänderna. En nattvakt har visat sig vara en effektiv lösning för sådana händelser.

Att klämma eller pressa ihop tänderna är mycket vanligt och beror ofta på överdriven stress i ditt liv, personligt eller professionellt. En nattvakt har visat sig vara effektiv på att lindra eller ta bort detta obehag. Det är en gjuten plastskena i mjuk eller hård plast som du använder under natten för att skydda tänderna från slitage.

Människor som slipar tänderna, även känd som bruxism, eller  personer med sömnapné  njuter oftast av en lättnad från sina symtom genom att bära ett  specialdesignat  och specialtillverkad bettskena om nätterna. 

Nattvakter för bruxism

Bruxism, eller tandslipning, är ett mycket vanligt tillstånd, särskilt under natten när du sover, och leder ofta till allvarliga skador på tänderna, orsakar huvudvärk, käkvärk, TMJ (temporomandibular ledstörning) problem och mer. Det är  ganska  obehagligt,  och  en vanlig fråga som vi har  observerat med många av våra patienter är att de flesta bruxism drabbade inte vet att de biter ihop och slipar tänderna på natten.

Vår rekommenderade behandling för bruxism är att bära en  nattvakt för att skydda dina tänder från skadlig slipning och  gnissling. Vakterna är  anpassade till din mun och har visat  sig vara extremt effektiva för att skydda tänderna från skador och eliminera  bruxismsymtom.

Tecken på bruxism

Det finns flera tecken du bör hålla utkik efter mellan besök hos din tandläkare som inkluderar:

  • Platta eller flisade tänder.
  • Tandkänslighet.
  • Vakna upp med ömma käkmuskler.
  • Nack- eller ansiktssmärta.

Om du råkar märka något av dessa tecken och misstänker att du kanske slipar tänderna om nätterna, bör du schemalägga ett möte med Tandestetik Stockholm för att utvärdera och avgöra om bruxism orsakar det obehag som du upplever.

Vilka typer av nattvakter finns tillgängliga?

Det finns två typer av nattvakter: professionella, specialtillverkade eller över disk (OTC), koka och bita. Medan nattvakterna som  vanligtvis finns på apotek kan lindra tandslipning, finns det definitiva  fördelar med att välja  en mer anpassad,  anpassad nattvakt tillverkad  av  Tandestetik  Stockholm.  

Skräddarsydda nattvakter använder detaljerade formar av dina  tänder, vilket i  slutändan  gör dem  mycket  bekvämare att bära. Vi kommer också att gå längre i diagnosen genom att överväga justeringen av din käke, se till att din nattvakt inte kommer att lägga onödig stress på leden. Medan  en butiksköpt nattvakt kan verka attraktiv på grund av sin lägre kostnad, kan skräddarsydda nattvakter  vara upp till tio år, vilket gör dem till ett mer kostnadseffektivt alternativ på lång sikt.

Kontakta oss idag på Tandestetik Stockholm för att boka din tid hos en av våra experttandläkare. Vi finns här för dig och vårt uppdrag är att hjälpa våra patienter att njuta av bästa möjliga tand- och allmänna hälsa, samt ge dig det leende som kommer att öka ditt självförtroende och välbefinnande.

Appointment

Book Your Appointment

Please contact us to arrange a consultation with one of our dentists.

Our friendly team will assist you in booking a suitable consultation time.