Kronförlängning

Vi talar:

Kontakta oss

Ring oss när som helst

+46 8 411 87 92

Mejla oss

info@tandestetik.se

Boka tid

Boka ett besök på Tandestetik, fyll bara i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

crown lenghtening

Kosmetisk tandvård

Kronförlängning – synligt tandköttsbehandling

Om du vill förbättra ditt leende hittar du många Tandestetik Stockholm konventionella tandbehandlingar för att korrigera krokiga, trasiga eller på annat sätt fläckiga tänder. Men hur är det med tandköttet? Tänk om du har ett leende som du anser visar för mycket tandkött?

Ett synligt tandkött kan få dina tänder att uppfattas som korta. I verkligheten kan våra tänder mycket väl ha rätt längd, men de är täckta med överskott av tandköttsvävnad.  Målet med en kronförlängningsprocedur är att omforma överskott av tandkött och benvävnad för att exponera mer av dina naturliga tänder. Denna procedur kan användas för en tand eller för flera tänder för att avslöja ett naturligt och härligt leende. 

Tandköttskorrigeringsprocedur

Synligt tandkött är ett vanligt estetiskt klagomål som kan inträffa för människor i alla åldersgrupper. Vad som anses vara ett vackert leende kännetecknas ofta av en kombination av ansikts- och tandsymmetri, liksom av andelen tänder avseende tandkött. När det inte finns tillräckligt med tandkött kan tänderna verka alltför uttalade. Men många människor lider av  precis det motsatta problemet. De har för mycket synlig tandköttsvävnad i proportion till tänderna.  Som ett resultat leder tandköttsleenden ofta till tänder som uppfattas som stubbiga, korta eller små i förhållande till munnens dimensioner.

Ett tandköttsleende kan också orsakas av en mängd andra faktorer som påverkar mängden tandkött till tänderna. Tunna läppar, hyperaktiva övre läppar och en överväxt av underkäken kan alla kasta bort proportionerna av ditt leende. Men den vanligaste orsaken till ett tandköttsleende är helt enkelt en överväxt av tandköttet som kallas hyperplasi. Patienter med hyperplasi har tandkött som växer förbi den vanliga tandköttslinjen.

Tandköttskonturering

Forma tandköttet med en kronlängdsprocedur

Tandköttskonturering kallas också kronförlängning, som kan slutföras i ett enda möte. Våra tandexperter kan konturera och omforma tandköttet genom att ta bort överdriven tandköttsvävnad för att exponera fler av dina tänder. Genom att omforma tandköttet kommer detta  sannolikt att ge dig ett bredare, ljusare och mer attraktivt leende. 

Kontakta oss idag på Tandestetik Stockholm för att boka din tid hos en av våra experttandläkare. Vi finns här för dig och vårt uppdrag är att hjälpa våra patienter att njuta av bästa möjliga tand- och allmänna hälsa, samt ge dig det leende som kommer att öka ditt självförtroende och välbefinnande.

Appointment

Book Your Appointment

Please contact us to arrange a consultation with one of our dentists.

Our friendly team will assist you in booking a suitable consultation time.